Wedstrijdverslag Volendam Meisjes U12 1- Racing Beverwijk Mix U12 1

volendam  VS.    e

17 December 2016

Vandaag de laatste wedstrijd voor de winterstop. Het kampioenschap is al binnen maar we begeven ons toch naar Volendam om het daar op te nemen tegen de Volendam meisjes U12. Volgens de gegevens moet dit toch wel een wedstrijd zijn die gemakkelijk te winnen is. De Racing kinderen staan 1ste met een positief saldo van 489 en de Volendamse meisjes staan 7e met een negatief saldo van 16. 

oudersvolendam

Ook bij de laatste wedstrijd waren er weer veel ouders mee gekomen.

We beginnen de wedstrijd met Thijs- Dagmar- Yalisa- Rick en Tim. Dit keer duurde het iets langer dan in de afgelopen wedstrijden voordat we de openingsscore neerzetten, maar het lukt toch weer. Thijs mag de 1ste punten achter zijn naam laten schrijven. Hierna scoren de meiden een 3-punter dus staan we gelijk achter, ojee dat kan toch niet de bedoeling zijn. Maar gelukkig hebben wij Dagmar, Tim en Thijs die de score naar 3-8 brengen. De tegenstander heeft echter een goede schutter, want wederom scoort zij een 3-punter en is het 6-8. Tim is het niet eens met deze stand en nadat hij de bal mooi heeft onderschept, dribbelt hij mooi overal tussendoor en maakt er 6-10 van.

2e periode Wessel- Ruben- Danny- Aitana en Marloes. Deze periode begint niet zo goed, want de tegenstander scoort eerst en komen nu toch wel heel dichtbij 8-10. Bij de Racing kinderen wil het scoren niet lukken en wordt er regelmatig afgefloten voor lopen, zonde want dit zijn weer gemiste kansen. In deze periode weet Aitana 2x te scoren, 1x nadat zij zelf de bal heeft onderschept, en 1x na een lange paas van Wessel 8-14

3e periode Dagmar- Guus- Yalisa- Rick- Marloes. Als eerste weet Yalisa de score uit te breiden naar 8-16 nadat zij zelf eerst de bal had onderschept. Ook bij dit 5-tal wil het scoren niet lukken, en met regelmaat gaat het fluitsignaal voor lopen. Nadat de bal mooi is rondgespeeld lukt het niet om de bal in de basket te krijgen, maar Dagmar vangt mooi af en scoort 8-18. Hierop heeft de tegenstander weer een antwoord en dat is 2x met een 3-punter, zo lopen ze dus snel weer in 14-18.

4e periode Aitana- Wessel- Thijs- Ruben en Danny. Nadat er bij Ruben een fout is gemaakt mag hij 2 vrije worpen nemen en daar benut hij er 1 van. Hierop scoort de tegenstander en komen ze toch weer akelig dichtbij 16-19. Het verloopt allemaal moeizaam, en het scoren wil maar niet lukken. Het zijn nog wel Aitana- Thijs en Wessel die de stand naar 16-25 brengen, voor we de rust in gaan. Nou zo´n wedstrijd had het publiek niet verwacht, brengt toch wel wat spanning mee. Het zal toch niet zo zijn dat ze de laatste wedstrijd uit handen gaan geven.

Op naar de 5e periode met Dagmar- Yalisa- Guus- Rick en Marloes. Het team laat mooi rondspelen zien en Guus heeft de eer om de stand naar 16-27 te brengen. Hierna is het Yalisa die de bal snel onderschept en er 16-29 van maakt. De Volendamse meiden geven niet op en scoren weer met een 3-punter 19-29. Dagmar sluit deze periode af met 19-31, het blijft spannend. 

Periode 6 Tim- Ruben- Aitana- Thijs en Danny. Na een fout van Tim mag de tegenstander 2x een vrije worp nemen waarvan ze er 1 benutten 20-31. Als de tegenstander dicht bij hun scoringskans komt onderschept Aitana de bal en deze maakt een lange weg over het veld. Via de rechterkant met een grote bocht naar de linkerkant, lay-up en ja hoor hij zit 20-33. Ook Thijs weet nog een keer te scoren na een snelle actie en is het 20-35.

Periode 7 Dagmar- Guus- Yalisa- Marloes en Rick. De Volendamse meiden beginnen weer met een score 22-35, maar gelukkig heeft Guus hier snel een antwoord op en maakt er 22-37 van. Na een mooie paas van Guus laat Rick zien dat hij ook met een 3-punter kan scoren en lopen we uit naar 22-40. Yalisa weet weer met een mooie snelle actie bij de bucket te komen en sluit deze periode af met 22-42

De 8ste en laatste periode Tim- Aitana- Wessel- Ruben en Danny. De Volendamse meiden geven zich nog steeds niet gewonnen en scoren 2x achter elkaar en wordt het 26-42. Bijna werd het 3x maar Guus weet de bal mooi af te vangen en geeft een lange paas op Aitana, ze scoort 26-44. Hierop volgt een fout tegen Tim en hij mag 2x een vrije worp nemen. Helaas weet hij hieruit niet te scoren. Na de 2e vrije worp wordt de bal goed afgevangen door Aitana, deze paast op Wessel en deze zet de eindstand op  eindstandvolendam

Pff het was best een spannende wedstrijd maar gelukkig hebben de Racing kinderen met winst afgesloten en zijn ze ongeslagen kampioen geworden. Een super prestatie voor het team dat dit jaar voor het eerst als team samenspeelt. Ook de goede training en coaching van Jurgen heeft tot dit mooie resultaat geleid. Op naar de 2e helft van het seizoen, met nieuwe tegenstanders en hoger ingedeeld in de poule. Hopen dat er net zulke mooie resultaten komen, en dat ze met veel plezier blijven spelen.

u12kampioen

One comment

  1. Gefeliciteerd team! Knap gedaan. Vanaf januari andere tegenstanders die een stuk sterker zijn. Dus de komende kerstvakantie veel op de pleintjes oefenen. Koning Winter is vooralsnog niet in het land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*